SEO Uyumlu Web Site Tasarımı

|
SEO Uyumlu Web Site  Tasarımı

SEO Uyumlu Web Site Nedir? Nasıl Yapılır ?

SEO nedir diye başlamayalım artık, SEO’ nun arama motoru optimizasyonu olduğunu, avantajlarını ve nasıl profesyonel şekilde yapılacağından bahsettik. Arama motorlarından istediklerimizi bize rahat bir şekilde, ayrıştırılmış, karmaşıklığı en az düzeye indirilmiş, işimize en çok yarayacak olan maddeleri listelemesidir aslında SEO. Şimdi ise SEO uyumlu web sitesi nedir? Nasıl yapılır? Sorusunun cevabını daha rahat bir şekilde verebiliriz.

Var olan bir web sitenizi SEO uyumlu hale getirmek mümkün olsa da site tasarımınızı gerekli SEO kuralları ile oluşturmak en etkili yöntemdir. Siteniz ister eski, İster baştan tasarlanmış olsun, önemli olan SEO Uyumlu web sitesi nedir? Nasıl yapılır? Sorusunun cevabını verebiliyor olmanızdır. Sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar için, sayfa kullanışlığı ve arama motorunda görünürlüğünüz için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli konu başlıklarımız var.

Özenle Seçilmiş URL Yapısı;

Ne tür bir websitesi kullanacağınızla URL yapınızın içeriği açıkça belirttiğinden emin olmak için, alakalı anahtar kelimeler içermesi önemlidir. Bu sayede hem arama motorları hem de ziyaretçileriniz sitenizin ne hakkında olduğunu öğrenirler.

Basit Gezinme Fırsatı;

Genellikle, websitelerin ana gezinme menüsünün sayfanın üst kısmında veya sayfanın solunda dikey olarak yer alması en uygunudur. Kaybolan menüler, bu alanlar dışında farklı yerlerde konumlanan menüler hem robot ziyaretçiler için hem de bizler için kullanışlı olmaz.

Duyarlı Tasarım;

Websitenizin ziyaretçileri için bir kolaylık ve sizin içinde bir gereksinim artık, ziyaretçilerinizin akıllı telefon, bilgisayar veya tablet gibi cihazlardan sitenize ulaşmaktadırlar. Bu ayrıntıyı dikkate alarak çalıştığınız takdirde olumlu sonuçlarla karşılaşacaksınız.

Sosyal Medya;

Sosyal medya paylaşımları daha fazla insanın karşısına çıktığı için daha fazla bağlantı kazanırsınız ve sıralamanız artar.

Uyumlu Resimler;

Sitenizi tasarlarken iyi bir kullanım deneyimi yaratmak için resim boyutlarının çok büyük olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu küçük Ayrıntı sitenizin daha hızlı açılmasını, kötü kullanıcı tecrübesine ve organik arama sıralamalarını etkilemektedir.

İletişim Formları;

Websitenize, ziyaretçilerinizin size rahatlıkla ulaşabilecekleri küçük iletişim formları ekleyerek ulaşılmanızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

SEO standartlarına uymayan websitesi için yapılan çalışmalar her zaman yetersiz ve etkisiz kalmaya mahkumdur. Bu sebeple, Otalya Yazılım ekibi, hiç bir zaman kurumsal website tasarımı ve SEO konularını ayrı tutmaz.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz