Web Tasarım Trendleri

|
Web Tasarım Trendleri

Sizler de biliyorsunuz ki mobil cihazlardan internet kullanımı oldukça arttı. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız blog yazısında bu oranları size detaylı bir şekilde anlatmıştık. Bu oranları göz önünde bulundurarak artık web sitelerinin tümünü mobil uyumlu hale getirmek en önemli unsur olacaktır. Hatta işi biraz daha ilerleterek web sitenizin kullanım önceliğini mobil cihazlar olacak şekilde tasarlayabilirsiniz. Bizler de size bu günkü blog yazımızda web tasarımın trendlerini paylaşacağız. Keyifli okumalar..

Web tasarım trendleri de moda akımlarından etkilenmeye devam ediyor. Yıldan yıla dönemler değiştikçe kullanıcıların da görsel standartları değişiyor.
Biz web tasarımcılar da bu değişikliğe ayak uydurmak durumundayız.

1– İçeriği Öne Çıkarmak Artık Yeni Trend


Daha öncelerde web sitelerinin tasarımında yan çubuklar, üstbilgiler, afiş reklamları, kenar çubuğu reklamları, pop-uplar vb. gibi şeyler kullanılırdı. Ama günümüzdeki web sitelerinde göz yorgunluğu yaratmamak için daha sade ve içeriği öne çıkaracak tasarımlar kullanılmaya başlandı. Böylece web sitesinin içeriğini butonlarla, ekrana çıkan mesajlarla boğmak yerine içeriği direkt olarak vurgulamak web sitesinin anlaşılabilirliğini arttırdı.

2 – Flat Tasarım Kullanımını Azalıyor (Düz Tasarım)


Web sitelerinde düz tasarımların kullanımının artması ile bütün web siteleri birbirine benzer oldu. Bu benzerlikten kurtulmak için önümüzdeki yıllarda düz tasarımın önemini kaybedeceğini ve web sitelerine yavaş yavaş daha estetik tasarımlar kullanılacağını tahmin ediyoruz.

3 – Geometrik Şekiller, Çizgiler ve Desenlerin Kullanılması


Geometrik şekiller ve desenler 2016 yılına kadar web tasarımda pek tercih edilmezdi. Ancak 2016 yılından sonra birçok web sitesinin tasarımında geometrik şekillere, desenlere ve çizgilere yer vermeye başlandı.

4 – Başlıkların Önem Kazanması


Kullanıcıların web sitelerine girdiklerinde ilk baktıkları şey başlık olur. Artık web sitelerinde gördüğümüz temel başlık tarzları değişiyor. Eski kullanışsız menüler, stiller yerini daha yaratıcı ve kullanışlı başlıklara bırakmaya başlıyor.

5 – Renk Geçişli Resimler Kullanılması


Popüler markaların dışında kurumsal web sitelerinin de artık renk geçişli resimleri tercih ettiğini görüyoruz. Instagram’ın yeni logosundaki renk geçişlerini buna örnek verebiliriz.

6 – Vektörel Nesnelerin Kullanımı


Farklı bir web tasarım trendi olan vektörel nesnelerin kullanımı sayesinde yazı tipleri, simgeler, grafikler web sitelerinde daha hoş bir görüntü yaratıyor.

7 – Typography (Tipografi) Yazı Fontlarının Kullanımı


Açıkçası tüm mesele içeriği tam olarak aktarabilmekte. Gösterişle dolu dünyamızda harfler de içerik kadar öneme sahiptir. Sizler de fark etmişsinizdir ki bu yazıyüzlerinin belirli karakterleri var. Bu yüzden bir içeriğin aktarımında typography (tipografi) çok önemlidir.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz