Web Sitesi Kurulumu

|
Web Sitesi Kurulumu

Otalya Yazılım yılların verdiÄŸi deneyim ile artık müşteri iliÅŸkilerinde de sistemli ve garantili geliÅŸtirme süreci yönetmektedir. Peki karşılıklı güvenin korunması ve her müşterimize Otalya tarafından verilen vaatlerin eksiksiz yerine getirilmesi nasıl mümkün oluyor?  Web sitelerinin kurulum süreçlerini nasıl yönetiyoruz? Kısaca bunlardan bahsedelim;

Müşteri ile Tanışma

Web sitesi kurulumu yapılırken ilk madde müşteri ile tanışma olacaktır. Müşteri ile tanışmadan kastımız şu: müşterinin istediği web sitesinin; içeriğinin, tasarımının ve en önemlisi web sitesinde bulunmasını istediği özelliklerin (sanal pos, canlı destek vb.) gibi konuların tartışılması olacaktır. Daha sonrasında ise istediği özelliklerden bir demo çalışma çıkartarak müşteriye sunulacaktır.

Anasayfa Demo Tasarım Çalışması

Web sitesi yaptıracak olan müşterinin web sitesinde istediÄŸi özellikleri web tasarım firmasına yazılı veya sözlü olarak aktarması üzerine yazılım firmaları demo web sitesi yapma iÅŸlemine baÅŸlarlar. Web sitesi kurulumundaki en önemli adımlardan birisi de demo çalışmanın müşteriye sunulmasıdır. 
Demo web sitesinin müşteriye sunulmasının avantajı çok büyüktür. Çünkü müşterinin istediği özelliklerde bir web sitesi yapmak için müşteri kendisi web sitenin demo haline mutlaka göz atmalıdır. Web sitesinde istediği özelliklerin tam anlamıyla yapılıp yapılmadığı konusunda emin olmalıdır.

Altyapı Geliştirilmesi

İstenilen düzeltilmeler yapıldıktan sonra demo web sitesi müşterinin kendine ait bir alan adı ve hosting servisi varsa ona aktarılır yoksa yeni bir alan adı alınır ve yeni hosting’e aktarılır. Alan adı ve hosting nedir? Dediğinizi duyar gibiyiz. Buraya tıklayarak internet sitesi kurarken ihtiyacımız olanları okuyabilirsiniz.

İçerik Çalışması

Müşteri, tasarlattığı web sitesinin ne amaçla kullanılacağını ve içeriğinin ne olacağını isterse kendisi web tasarım firmasına bildirerek o işi yapabilir isterse de kendisi yönetici panelinden kendi içeriğini girebilir.

Web Sitesinin Yayına Açılması

Web sitesinin tasarımı bittikten, kodlaması yapıldıktan ve içeriği girildikten sonra web sitesi yayına açılır. Müşterinin isteğine göre SEO çalışmaları, sosyal medya çalışmaları ve reklam çalışmaları başlatılır. Eğer müşteri web sitesinin üst sıralarda çıkmasını istiyorsa mutlaka SEO çalışmalarından faydalanmak zorundadırlar. Peki nedir bu SEO diyorsanız sizi Seo Nedir? Yazımızı okumaya davet ediyoruz.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz