İnternet Sitesi Kur

|
İnternet Sitesi Kur

İnternet sitesi nasıl kurulur? Nereden başlamalıyım? İnternet sitesi kurmak için nelere ihtiyacımız var? Bir internet sitesi nasıl oluşturulur kısaca anlatalım.

İnternet sitesi artık hemen hemen tüm firmalar için mutlak bir ihtiyaç haline gelmiştir. Kullanıcılar internet sitenizi ziyaret ederek işletmeniz veya şahsınız hakkında bilgi ve hizmet alabilir, size iletişim bölümünden kolaylıkla ulaşabilir. Web siteniz sizinle iş yapmak isteyen kişiler üzerindeki ilk etki ve izlenimi uyandırır. Bu yüzden sitenizdeki profesyonellik, görsellik, içerik ve paylaşımlar sizin kalitenizi, iş kabiliyetinizi ve ciddiyetinizi yansıtan önemli kriterlerdir.

İnternet sitesi kurmak için yeterli bilgi birikimine sahip olmanız gerekmektedir. Hiçbir bilgi ve deneyime sahip değilseniz hazır tasarımlarla da internet sitenizi oluşturabilirsiniz. Ancak, nasıl oluşturacağınıza dair bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Ya da az bilgi sahibi iseniz amatör yapıda basit bir internet sitesi kurabilirsiniz. Ancak bu kuracağınız amatör web siteleri sizin işinize yarayacak özellikleri içerisinde bulundurmayacaktır. (örneğin; sanal pos, canlı destek vb.) Amatör web siteler, sadece "İnternet siteniz var mı?" sorusuna “Evet.” cevabı vermekten başka size hiçbir fayda ve getiri sağlamayacaktır. Amatör web sitesinin sizin firmanız için olumsuz bir imaj oluşturabileceği gibi, Google ve diğer arama motorları tarafından da "çöp site" olarak geçecektir. Eğer arama motorlarında üst sıralarda olmak istiyorsanız SEO çalışmaları yürüten ve tüm platformlarda (bilgisayar, mobil, tablet) destekli internet sitesi yapacak bir web tasarım firması ile anlaşmanız en doğru adım olacaktır.

Kısacası internet sitesi kurulumunda olması gereken başlıca özellikler şunlardır:

Teknik olarak internet sitesi kurulumu için aşağıdaki 3 madde olmazsa olmazdır.

1. Domain (Alan Adı) Tescili

Öncelikle kuracağınız web sitesine bir alan adı tescil ettirmeniz gerekmektedir. Alan adı, insanların internet ortamında size ulaşmak için kullanacağı adresinizdir. Nasıl ki işletmenizin, mağazanızın bir adresi var ve adrese gelen insanlar sizin tabelanızı ve mağazanızı görüyorsa, alan adınızı yazan ve sitenizi ziyaret eden insanlar da logonuzu ve adınızı göreceklerdir.

2. Hosting İşlemleri

Hosting, barındırmak anlamını taşımaktadır. Yani oluşturduğunuz internet sitesine ait tüm dosya ve verileri barındıracağınız yere hosting denir. Aldığınız alan adı Name Server bilgilerini hosting sunucusuna yönlendirme yaparak hosting hizmetinizden yararlanabilirsiniz.

3. Web Tasarım ve Kodlama

Bir internet sayfası kurarken internet sayfası tasarımı çok önemlidir. Kullanıcıya sunulan arayüz kullanıcının sitede daha kolay gezinmesini, aradığını kolayca bulabilmesini sağlamalıdır. Renk uyumları, resimler, menüler vb. tasarım elementleri doğru seçilmelidir. Yoksa kullanıcı veya müşteri internet sitesinde faaliyet göstermeden ayrılacaktır. Ayrıca internet sitesinin kodlaması da tasarım kadar önemli bir etkendir. Eğer kodlamada hata olursa internet sitesi kullanıcının istediği işlemleri gerçekleştiremez. Bu işlemden dolayı da ziyaretçi kayıpları meydana gelir.

Teknik bilgilerden sonra bir internet sitesi kurulurken dikkat edilmesi gereken önemli maddeler ise şunlardır:

Özgün bir tasarım olmalı,

Özgün içeriğe sahip olmalı,

Yazılım ve kodlama html, css kodlaması sağlam olmalı,

Geliştirmeye açık olmalı,

Tasarım ve teknik destek imkânı olmalı,

Kaliteli ve yeterli hosting ve trafiğe sahip olmalı,

Google web kalite politikasına uygun optimizasyonlu olmalı,

Tüm platformlara (bilgisayar, mobil, tablet) uyumlu olmalı,

Güvenliği sağlanmalı, gerekli güvenlik testlerinden geçirilmeli.


Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz