Wordpress mi, Joomla mı ? Cevap ikisi de değil...

|
Wordpress mi,  Joomla mı ?  Cevap ikisi de değil...

Bir çok müşterimiz ve ziyaretçimiz bize ulaşarak, "Wordpress sitem var, Joomla sisteminde eksikliklerimiz var, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?" şekilde taleplerini iletiyor. Bu yazı vesilesi ile de cevap vermiş olalım, wordpress yada Joomla işleri yapmıyoruz.

Bu talepleri neden reddettiğimizin sebeplerini izah edeceğiz ama, öncelikle bu gibi kavram karmaşasının önüne geçebilmek için özel yazılım ne demektir, buna açıklık getirelim.

Özel Yazılım Ne Demektir?

Her bir müşterimize farklı web tasarım hizmeti sunuyoruz, her yaptığımız altyapı , müşterilerimizin işleri doğrultusunda birbirinden farklılık gösteriyor. Eğer ortak bir yazılım ve tasarım kütüphanesi kullanıyor olsaydık, tüm web tasarım referanslarımız birbirlerinin benzeri olurdu.

Her yaptığımız proje, müşterimizin sunduğu hizmeti ve ziyaretçi etkileşimlerini sağlayan modüller açısından benzersiz olmaktadır. Bu sebeple, özel yazılımın temel avantajı, yapabileceklerimizin limitinin olmaması. Müşterimiz taleplerinin bile gerçeğe dönüştüğü yazılımı hiç bir hazır yazılım paketi ile geliştirmek mümkün değil.


Wordpress, Joomla, Drupal (v.b.) Hazır Sistemleri Neden Kullanmıyoruz

  • Hazır sistemler özel istekleri gerçekleştirmek konusunda özgürlük vermek, sunduğu özellikler kısıtlıdır.
  • Hazır sistemler yılda bir kaç defa ana sunucu tarafından güncelleme alması için tetiklenir. Bu da, üzerine yazdığınız herhangi bir eklentinin ekarte edilmesi demektir. 
  • Hazır sistemler, üzerinde çalışan temaların 3. parti kişiler tarafından oluşturulan tema ve eklentiler aracılığı ile zenginleştirilir. Bu da güvenlik zaafiyeti getirir.
  • Hazır sistemler, veritabanı işlemlerini ve fonksiyon kütüphanelerini, log kayıtlarını dahi, kısacası her türlü kayıtları veritabanına işleme gereği duyar. Bir süre sonra hantal bir websiteniz olur.
  • Hazır sistemlerin kullanım ömrü , kaynak kodlarının güncellemelerinin ağırlığına göre azalır. Her versiyon değişiminde mutlaka websitenizde çalışmayan bir kısım ortaya çıkacaktır.

İşte bu sebeplerden ötürü, Otalya ekibi olarak hazır sistemler kullanmıyoruz, kullandırmıyoruz ve bu konuda gelen tüm talepleri geri çeviriyoruz. Otalya'nın garantili yazılım çözümleri size her zaman kazandırmaya devam edecektir. Hazır açık kaynak çözümlerin kısa vadede sunduğu pratik çözümler, size orta ve uzun vadede çok daha büyük problemler yaşatacaktır. 

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz