Web Tasarım – SEO İlişkisi

|
Web Tasarım – SEO İlişkisi

Tasarım, bir web sitesinin olmazsa olmazıdır. Yerinde bir web sitesi tasarımı aynı zamanda sizin için çok kazandıran bir yöntem olacaktır. Web sitenizin tasarımı SEO uyumlu olmalıdır. Bugün web tasarım ile SEO arasındaki ilişki hakkında biraz bahsedelim. 

Web tasarım tüm platformlarla uyumlu olmalıdır. (Mobil, tablet, pc vb.)

Arama motorları, web sitenizin tasarımının tüm platformlara uyumlu olup olmadığını kontrol ederek, mobil den giriş yapan ziyaretçiler için web sitenizi diğer sitelere göre daha çok üst sıralara çıkartmaktadır. Günümüzde internet kullanıcılarının genellikle  

Web Tasarım SEO Düşünülerek Yapılmalıdır.

Bir web sitesinin tasarımı her zaman SEO düşünülerek yapılmalıdır. Çünkü SEO bilmeden yapılan bir web tasarımı sonucunda hatalı indeksleme yapılabilir.     Bu nedenle de siteye olan ziyaretçi sayısı beklenileni vermez. Doğru bir web tasarımı her zaman arama motorunun ne aradığını net bir şekilde yansıtır.

Arama motorlarında web sitenizin yukarılara çıkması için ilk önce arama motoru web sitenizi tanımalıdır. Web sitesini arama motoruna tanıtmada ilk bakılan yer tasarımdır.  Arama motorları web sitelerine botlarını gönderir ve tanımaya çalışır. Eğer ki düzgün tanıdıysa web siteniz zamanla iyi yerlere gelir ama düzgün tanıyamadığı bir web sitesini ise neredeyse arama listeden silecek duruma getirir.

Domain (Alan Adı) Önemi

Web siteniz için domain (alan adı) seçimi yaparken arama motorlarının daha hızlı tarayacağı kelimelerden oluşturabilirsiniz. Jenerik, akılda kalıcı, doğru uzantılı ve en önemlisi mümkünse web sitenizin içeriği ile ilgili kelime içeren bir alan adı kullanımı SEO açısından size artı bir puan getirecektir.

SEO’da Tag (etiket) Kullanımının Önemi

Web sitenizin ara yüz kodlaması doğru olarak kodlanmalı, kurallara uygun olmalıdır. Kolay okunabilir bir kaynak kodu, içeriğinizin ön planda olmasını sağlamaktadır.

Web sitenin Link Yapısı SEO Uyumlu Olmalıdır

SEO kurallarının en önemlisi web sitenizin link yapısıdır. Web sitenizin url yapısı SEO uyumlu olmalıdır. Arama motorlarında arandığı zaman arama motoru web sitenizin url’ini tanımalıdır.

SEO Uyumlu Web Tasarım Otalya’da

Tüm platformlarla ve SEO uyumlu web tasarım için iletişim bölümündeki telefon numaralarımızdan bize ulaşabilir veya Antalya’daki ofisimize gelerek sizin istekleriniz doğrultusunda size özel tasarım ve yazılım ile web sitenizi kurabiliriz. 

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz