Özel Yazılım Web Site Nedir?

|
Özel Yazılım Web Site Nedir?

Web yazılım, alışveriş siteleri, kurumsal siteler, sosyal ağlar, içerik yönetim sistemleri gibi yapılanmaların interaktif bir sistem ile projelendirilip kullanıma açılmasından sonra karşımıza çıkan çalışmalardır. Kullanıcıların ana ekranda göremeyeceği fakat arama motorlarında web sitelerini ön planda göstermeye yarayan gizli karakterlerdir. Web yazılım belli bir amaç gözeterek tek bir sayfadan da oluşabilir, sayısız sayfalardan da oluşabilir. Herkesin bildiği web yazılımlara birkaç örnek vermek gerekirse; Facebook, Twitter, İnstagram, WordPress, Prestashop, Opencart birer web yazılımdır.

En Çok Kullanılan Web Yazılım Türlerini Şöyle Listeleyebiliriz;
HTML: Bu yazılım dili kullanılarak yapılmış olan web siteleri diğer yazılım türleri ile yapılmış web sitelerine göre kullanımı çok daha temizdir. Siteyi kodlayan kişi neyi ön planda neyi arka planda tutmak isterse, site ziyaretçileri o sıraya göre görürler. HTML yazılım dilinin en önemli özelliği ise yazı, video veya resim içeren herhangi bir sayfanın tarayıcı yazılımı tarafından doğru yorumlanmasını sağlayarak, kullanıcıların görmek istediği sayfaları birbirine sorunsuz bağlayabilmesidir.

PHP, ASP, Net, Java Script vb. Web Yazılımları: HTML yazılım dili ile hazırlanmış sayfalara fonksiyonel özellikler katmak için bu yazılım dilleri kullanılır. Normal şartlarda HTML ile kodlanmış temalar üzerinde yapamayacağımız değişiklikler bu kodlama türlerinin birleşmesiyle geliştirebiliriz. Örneğin bir iletişim formu, ziyaretçi defteri, matematiksel hesaplamalar yapabileceğiniz fonksiyonel programlar ekleyebilirsiniz. Aslında HTML ve PHP, ASP, .NET ve Java Script’te de kodlar olduğu halde ikisi birbirinden farklıdır. Kısacası HTML diline tasarım, PHP – ASP - .NET ve Java Script dillerine ise yazılım diyebiliriz.

Gelişmiş web yazılım ile dizayn edilmiş ve internet âleminde bilinen siteler sayısız kullanıcıya hizmet vermektedir. Temeline indiğimizde de esas amacın dünyanın her yerine ulaşmasıdır diyebiliriz. Teknolojinin uçsuz bucaksız dünyasını göz önünde bulundurursak şayet bugün yaptığımız en son yazılımlara sahip web siteleri bile gün içerisinde değişen algoritmalar sayesinde geçerliliğini yitirebilmektedir. Özel yazılımlar ile hazırlanmış web tasarımları her zaman bir adım önde oluyor. Çünkü web sitesinde bulunan her şey sadece size özel olduğu için internette eşi benzeri olmayan tasarım ve yazılım ile yıllar boyu kişisel veya kurumsal web sitenizi ayakta tutabiliyorsunuz. Özel tasarım ve yazılım web sitesine sahip olmak bir markanın patentini alıp, tüm haklarını elinizde tutmak gibi bir şeydir. Özel yazılımlar ile daha çok kullanıcıya çok daha kısa sürede, çok daha kolay bir şekilde ulaşmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Antalya Özel Web Yazılım Otalya ile mümkün!
2004 yılından günümüze kadar, yüzlerce özel yazılım ve tasarım yapılan web sitesine imzasını atmış, yüksek müşteri memnuniyeti ve referans sayısı sayesinde Antalya Web Tasarım Firmaları içerisinde “Antalya’da En Çok Tercih Edilen Web Tasarım Firması” olmaktan gurur duyuyoruz. Sizlerin de kişisel veya kurumsal işleriniz için Özel Yazılım ve Tasarım web sitesi için Antalya’da bulunan ofisimize bekliyoruz..


Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz