Mobil Web Tasarım Ayrıcalıkları

|
Mobil Web Tasarım Ayrıcalıkları

Günümüzde gelişen teknoloji ile mobil cihazların kullanım oranı oldukça artmış durumdadır. Mobil cihazların kullanım oranının artması ile birlikte web sitelerinin birçoğunun tasarımının mobil cihazlara uyum sağlamadığı görülmüştür. Biz web sitelerinin mobil cihazlara uyumlu olmasına Mobile Responsive yani Mobil Uyumlu diyoruz. Peki Mobil Uyumlu web tasarım nedir? Gelin bugün kısaca sizlere Mobil Uyumlu web tasarımdan bahsedelim.

Web tasarımın mobil uyumlu olması neyi değiştirir?

Mobil teknolojiler ve mobil internet kullanımı gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Responsive (Uyumlu) kavramı web tasarımda sürekli duyduğumuz bir kelime çünkü bu tasarım bütün web sitelerine büyük bir kolaylık sağlıyor. Web sitenizin ziyaretçileri ister masaüstü veya laptop ister tablet ister telefondan web sitenize giriş yapsın her platformda tüm fonksiyonları aktif olarak kullanma imkanı sunuyor.

Tüm platformlarla uyumlu web tasarım nedir?

Artık hayatımızın bir parçası haline gelen mobil cihazlarda daha iyi internet deneyimi yaşamak adına web sitelerinin cihazın ekranına göre optimizasyon yapılması anlamına geliyor. Bu da web sitesinin cihazın ekranına göre tam olarak sığması anlamına geliyor. Bunun yanısa  websitenizin mobil arayüzünde ziyaretçi etkileşimi zirveye çıkaran hızlı erişim öğeleri; Antalya'da mobil uyumlu web tasarım firmaları içinde sadece Otalya Yazılım tarafından sunulur.

Mobil uyumlu web tasarım neden günümüzde önemlidir?

Hızla değişen teknoloji dünyasında tabletlerin bile kullanımının yavaş yavaş bitmekte ve yerini çok daha etkin bir şekilde kullanılan akıllı telefonlara bırakmaktadır. Laptop ve masaüstü bilgisayarlar saf dışı olma yolunda ilerlemektedir. Tüm bu gelişmelerde güncel tekniklerle kodlama, programlama ve tasarım yapılması kaçınılmazdır.
Mobil uyumlu web sayfası sayesinde yeni çıkacak olan teknolojik ürünlere ve internet tarayıcılarına hemen uyum sağlama imkânı sağlıyor. Günümüzde yeni yeni kullanılmaya başlanılan teknolojiler için ayrı bir site yapmak yerine mevcut sitenizi giyilebilir araçlara uyumlu hale getirmek için ufak bir iki değişiklik yapmak yeterli olacaktır. İşte bu yüzden mobil uyumlu bir tasarıma sahip olan bir web sitesi, tablet ve akıllı telefon gibi farklı çözünürlüklere sahip ekranlarda ziyaretçilerin rahatlıkla içeriği görüntülemesine ve web sitesi üzerinden işlem yapabilme imkânı sunuyor.


Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz