İşletmeler için SEO

|
İşletmeler için SEO

SEO nedir, ne değildir sorularına cevap aramak yerine, daha pragmatik bir yazı yazmak istiyoruz. Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu olan SEO terimi aslında ne işe yarar sorularına cevap verelim.

Günümüz internet artık insanların alışveriş rehberi, hizmet ve tüm ihtiyaçları için arama ve satın alma mecrası oldu. Zaten internetin gücü buradan geliyor, hem satın alma mecrası hem de pazarlama mecrası olduğu için ticari önemi günden güne artmaktadır.

Böyle bir mecrada, her firma müşterilerinin kendilerine ulaşmasını ister ve yapılan tüm yatırımları bu amaç için gerçekleşir. Reklam yatırımları özellikle google reklamlarına endekslenmiş durumda. Ama gözardı edilen bir konu varki, hem google reklamları hem de diğer pazarlama yatırımlarının temelini oluşturuyor. İnsanların 60% gibi bir oranı hala google reklamlarını göz ardı ediyor. Zaten bu yüzden Google reklam geri dönüşümleri ve etkileşim oranlarının düşmesinden dolayı sürekli yeni güncellemeler ve denemeler yapmaya devam ediyor. Son günlerde arama ağı reklamlarında yeşil renk değişimini farketmişsinizdir.

Neyse, konumuza dönelim;

Ürünleriniz, firmanız yada sunduğunuz hizmet, müşterileriniz için kolay bulunur durumda mı? Arama sonuçlarında üst sıralarda yer alıyor mu? Bize sorarsanız, bu soruların cevabı sizin ticari geleceğiniz ile doğrudan alakalı.

Rekabetin en yoğun yaşandığı mecra olan internet ve arama sonuçlarındaki gösterim durumu, sizi daha çok ve daha doğru müşterilere ulaştırmanın anahtarı. Aynı zamanda Google Reklamları veriyor olsanız dahi SEO için mutlaka destek almalısınız, çünkü SEO desteği ile arama sonuçlarında üst sıralarda olan websiteniz için yaptığınız reklam maliyetleri de aynı ölçüde hafifliyor.

Bu sebeple, SEO yatırımı websitenize yapacağınız en doğru yatırımdır. Unutmayın, SEO işletmeniz için pazarlama alternatifi değil, temelidir.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz