İnternet Reklamcılığı Ve Seo Arasındaki Fark Nedir?

|
İnternet Reklamcılığı Ve Seo Arasındaki Fark Nedir?

İnternet reklamcılığı dediğimiz anda aklımıza ilk gelen Google Adwords reklamları olacaktır. SEO ‘ da bu işin önemli bir parçasıdır.

Adwords un ne olduğunu öncelikle açıklayayım;

Google ‘nin ücret karşılığı yayınladığı reklamları kapsamaktadır. Genellikle bu reklamlar aranan sayfanın sağ tarafında yer alır. Tıklama başına ücret ödeyerek sizlerde bu reklamlar arasında yer alabilirsiniz ve Sitenizi ilk sayfalara taşıyabilirsiniz.


SEO ise;

Arama motoru optimizasyonu demektir. SEO, Adwords e göre daha zahmetli bir çalışma gerekmektedir. SEO çalışması ile web sitenizi ilk sayfalara getirdikten sonra, web sitenize giren ziyaretçi başına da ücret ödemeniz gerekmemektedir.


İnternet reklamcılığı ve seo arasındaki farklara değinelim şimdi;

Tamam, kabul edelim Adwords hızlıdır.10 -15 dakika içerisinde web siteniz reklam kısmında görünmeye başlayacaktır.

SEO ise orta ve uzun vadeli bir çalışmadır. Ortalama 3-4 ay içerisinde, düzenli bir planla ilk sayfalara gelmeniz mümkündür.

Adwors; kendi bütçenizi belirleyebilir, tıklama başına ne kadar ücret ödeceyeceğinizi, günlük ve aylık olarak hesaplayabilirsiniz.

SEO çalışmasını kullandığımızda; kullanıcıların geri dönüş oranı Adwords ‘den daha fazla olacağı gibi ödeyeceğiniz ücret de daha uygun olacaktır.

Adwords reklamları belirli zaman aralıkları ile gösterildikleri için her aramanızda karşınıza çıkmayabilir. Özellikle aynı bilgisayardan benzer aramalar yapıldığı takdirde yayında olan reklamınız artık görünmemeye başlayacaktır.


Web sitenize, SEO çalışması yapıldığı takdirde, web siteniz ilk sıralara geldiyse sürekli orada kalacaktır. Aynı bilgisayardan benzer konular araştırıldığı zamanda aynı yerinde kalmaya devam edecektir.

Konuyu toparlarsak İnternet Reklamcılığı ve SEO Çalışması Arasındaki Fark Nedir?

SEO çalışması organik yol ile yapıldığı takdirde, Adwords’ e kıyasla daha uygun fiyat ve uzun vadeli bir çalışma ortaya çıkaracaktır. Her tıklama başına ücret ödemektense, düzenli bir çalışma programı belirleyip organik yol ile ilerlediğiniz takdirde, hem sizin hem web sitenizin için yararlı bir çalışma olcaktır.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz