Firmaların En Sık Yaptığı Sosyal Medya Hataları

|
Firmaların En Sık Yaptığı Sosyal Medya Hataları

Günümüzün en büyük nüfuslu sanal ülkesi facebook ve diğer sosyal medya araçları büyük oranda insanların çevresi ile etkileşim içinde bulunduğu tek kanal halini aldı.  

"Ne varsa eskide var, eskiden böyle miydi? İnsanlar toplanıp sohbet etmenin tadına doyamazdı, şimdi hiç bir şeyin tadı olmadığı gibi sosyalleşmenin de tadı kalmadı, azizim"  gibi söylemler ne gerçeği yansıtır, ne de çözüm için doğru sonuç verir.  Potansiyel müşterilerin peşinde kendini göstermek isteyen firmalar da sosyal medya ekranlarında boy gösteriyor. Maalesef kurumsal firmalar, sosyal medyayı doğru kullanmaktan çok uzak konumdalar. İmaj çalışmayı yapayım derken , bilinçsiz sosyal medya kullanımı ile  kitlelerin gözünde daha fazla  zarara uğrayan firmalar artık sadece sosyal medyayı lanetler duruma gelebildiler. Oysa ki; kurumsal firmaların sosyal medyayı olması gerektiği gibi kullanması durumunda insanların hem hafızasında hem de duygularında yer bulabilirler. Bu konuda başka bir blog yazısının içeriği olacak, bu yüzden biz şimdilik firmaların sosyal medyada en sık yaptığı hatalara odaklanalım.


Firmamın facebook'u var, 2000 arkadaşım var !

Facebook profil hesabı firmalar için değil, bireysel kullanıcılar için açılmalıdır. Facebook sistemi de firmalar için Facebook Sayfalar uygulaması geliştirdi.  Şahsi hesabınızı ele alırsak, arkadaş listenizde  (Örn.)Antalya Kombi adıyla bir kişi ile nasıl bir etkileşim ve ortak paylaşımınız olabilir? Sosyal medyayı bu şekilde kullanan firmalar , insanların zihninde internetin ve sosyal medyanın ne olduğunu bilmeyen biri olduğunuzu ve kurumsallıktan öte amatör bir iş düzeniniz olduğu izlenimi bırakmaktan başka bir sonuca ulaşamıyor.

 

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz