Antalya’da Profesyonel SEO mümkün mü?

|
Antalya’da Profesyonel SEO mümkün mü?

“Antalya’da seo mümkün mü? “

Sorusuna Seo nedir? Diyerek Başlayalım;

Öncelikle Seo ‘nun ne demek olduğunu algılayalım,SEO (Search Engine Optimization)  açılımıdır. Türkçe karşılığı ise Arama motoru optimizasyonudur. Web sitelerin Google ’de istenilen kelimelerle yukarı sıralarda listelenmesi için yapılan çalışmadır.

Seo, Site içi ve site dışı olmak üzere iki ana başlık altında ele alınmaktadır;

Site içi seo;Sitenin tasarımından içeriğine, kod yapısından erişilebilirliğine kadar olan geniş çalışma alanını kapsar. Site dışı seo ise adındanda anlaşılacağı üzere,site içinden bir müdahale almayarak site dışından yürütülebilen çalışmalardır.Daha anlaşılır olması için örneklendirirsek,sitemizin ismini diğer sitelerde duyurmak,kolay bulunabilmesini sağlamak için bağlantılar bırakmaktır.

Site dışı seo da kendi başlığı altında 2 alt başlığa ayrılır.Backlink ve Sosyal Medyadır.Backlink ile sitemize kaliteli bağlantılar kazandırıp, sosyal medya ile ise tanınma kitlemizi arttırır.yaptığımız işin duyulma oranını arttırır.

Yapılan bu çalışmalarda, sitemizde bulunan bilgi, hizmet ve satışların daha fazla ilgilenen kesime ulaştırılması sağlanır.

SEO nasıl yapılır?

Sadelik ve anlaşılırlığımız ön planda olmalıdır. Seo çalışmanız zorlayıcıdır, detaylıdır ve doğru bir biçimde yapılırsa güzel sonuçlara ulaşılır. Seçilen anahtar kelime tanımlama ve yerleştirme temel çalışmadır. Kullanılacak olan kelimeler açık ve net olmalıdır. Örnek verirsek Antalya’da seo anahtar kelimeleri için ;”Antalya yazılım”, “Antalya otel”, “Antalya otomotiv” gibi olmalıdır.

Kısa Ve Uzun Vadeli SEO Farkları?  

Seo paketlerini kullanan kişinin aldığı backlinkler veya hacklinkler sitemizi kısa sürede yükseltebilir. Yapılan bu hizmetin sonucunu hemen aldığımız için, sanıyoruz ki ; ilk sıra artık benim, her zaman ilk sayfada kalacağım. Düşüncesi oluşuyor.Bu yanlış bir düşünme şekli olup yaptığımız bu çalışma sitemizin düşüşünü de etkileyecektir.

Bunun yerine “organik yollar” ile uzun vadeli seo planı yapmamız daha doğru olacaktır.Google tarafından,yapılan işlerin doğal olarak yapıldığı algısını vermemiz gerektiği için;  sitemizi aktif şekilde kullanmamızda fayda vardır.Bunun için konuyla ilgili makaleler, blok yazıları, ilgili anahtar kelimeleri doğru zaman zarfı içinde yayınlarsak yükselişimiz yavaş ama kalıcı olarak devam edecektir.

Antalya’da SEO mümkün mü?

Antalya’da seo tatbiki de mümkün ama her işin kolaylığı yanında bir zorluğu da vardır. Bir örnekle açıklayalım; Anahtar kelimemiz “yazılım” olsun ve Antalya’da bir yazılım firması işletiyorsunuz. Google da  ”Antalya Yazılım” diye arattığımızda 800 bin siteyle karşı karşıya geliyorsunuz bu sizin birinci sıraya çıkmanız için çok uğraşmanız demek. Bunun yerine daha uzun bir anahtar kelime seçerek “Antalya hesaplı yazılım”  anahtar kelimesiyle birinci sıraya çıkmak için sadece 200 bin siteyle karşı karşıya gelirsiniz.


Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz