Antalya Mobil Website Tasarımı

|
Antalya Mobil Website Tasarımı

Mobil Web Tasarımın Artıları Nedir?


Dünyada 5,9 milyar cep telefonu olduğunu biliyor muydunuz? Bu sayıya her dakikada bir bin daha ekleniyor. Mobil telefon kullanıcılarının %20’si (Yaklaşık 1,2 milyar telefon ve devamlı artış göstermektedir) cep telefonları üzerinden mobil internet kullanıyor. Bu yüzden yakın gelecekte mobil web internet platformunun hakimi olacak.
Bu gelişime ayak uyduran şirketlerin zaten web siteleri mobil uyumlu ve mobil uyumlu olmayanlar da mobil uyumlu web siteye geçiş için araştırma yapmaktadırlar. Mobil uyumlu web siteler artık bir gösteriş veya prestij meselesi değil. Çok yakın gelecekte web sitelerinin mobil uyumlu tasarıma sahip olması artık bir zorunluluk olacaktır hatta internet standardı haline geleceği tahmin edilmektedir.
Mobil bir web sitesi tasarlamak için bir takım özel prosedürler vardır. Bu yazımızda bir mobil uyumlu web sitesi tasarımı nasıl olmalıdır ve mobil uyumlu web site tasarımı yaparken nelere dikkat edilmelidir konusunda sizlere bilgi aktaracağız.


Mobil Web Site Tasarımı Kullanıcı Kitlesine Göre Yapılmalıdır

Başarılı bir mobil site yaparken dikkat edilecek ilk adım sitenizi kimlerin ziyaret edeceğinin iyi analiz edilmesidir. Mobil web sitesi kullanıcıları genellikle bir sıra beklerken, yolda yürürken, şehir merkezine giderken arabada/otobüste veya arkadaşlarla vakit geçirirken yani bir meşguliyet varken aynı anda da bir yandan web sitelerinde gezinirler. Bu yüzden mobil kullanıcıların odağı sizin web sitenize ulaşmak değil bilgiye kolay ve hızlı erişmeleridir.
Mobil kullanıcılar ve masaüstü kullanıcıları arasındaki en önemli fark, mobil kullanıcıların hareket halinde webte gezinmesi, masa üstü kullanıcıların ise daha sabit ve öngörülebilir durumlarda webte gezinmeleridir.

Mobil Web Sitesi Tasarımının Temel İlkeleri

İlk olarak bilinmesi gereken web sitesi tasarımı ve yapımı genellikle bilgisayar tarayıcıları ile uyumlu olacak şekilde yapılır, mobil cihazlar için bu tasarımlar uyumlu değildir. Web sitenizin bir mobil cihaz üzerinde iyi çalışması için web sitenizin kesinlikle mobil uyumlu olması gerekmektedir.
Mobil telefon internet paketlerinin yüksek boyutlu sayfaların yüklenmesi mümkün değildir. Sayfaların hızlı yüklenecek şekilde tasarlanması mobil web siteleri için kritik önem arz etmektedir.
Mobil bir web sitesi yapmanın yolu mevcut olan web sitesini revize edip mobil cihazlara uyumlu hale getirmektir. Bunu yapmaya karar verdiğinizde site düzeni, tasarımı açısından büyük değişiklikler olacağını bilmelisiniz.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz