İnterneti En Kötü Kullanan 5 Sektör

|
İnterneti En Kötü Kullanan 5 Sektör

Günümüzde internet kullanımı çocukluktan başlar oldu. Eskiden sokaklarda top oynayan çocukların yerini evlerinde bilgisayar başında vakit geçiren çocuklar yer aldı. Bunun yanında ellerinden cep telefonu düşürmeyen bir gençlik oluşmuş durumda. Hal böyleyken insanlar her işlerini internetten halleder oldu. Bizler bile bir banka işimiz olduğu zaman, yemek siparişi vereceğimiz zaman veya kıyafet alırken bile o firmanın akıllı telefon uygulamasına koşuyoruz. Ancak günümüzde interneti verimli kullanamayan, hatta en kötü kullanan sektörleri olarak bugün sizler için listeledik.


Neden mi listeledik,  çünkü biz biliyoruz ki bahsettiğimiz sektörler eğer Otalya Yazılım'ı tanısalar, hayal edemeyecekleri potansiyellerini farkedecekler. Sektörleri özellikler, potansiyellerinin büyüklüğüne ve kullanım verimlerine göre hazırladık. Özellikle, web tasarım ve internet reklamcılığı için müthiş verim alınabilecek sektörler, maalesef ülkemizde zayi ediliyor.
1- Turizm
Ülkemizde turizmin bu kadar gelişmiş olmasına rağmen interneti iyi olarak kullanamayan sektörün başında turizm sektörü geliyor. Tur düzenleyen firmalar ve transfer şirketleri interneti aktif olarak kullanamıyorlar. Birçok firmanın internet sitesi bile bulunmamakta. Oysa ki günümüzde internetin kullanımının yüksek olmasına karşılık turizm sektöründe bir firmanın internet sitesine sahip olmaması büyük eksiklik. Tur şirketlerinin online rezervasyon hizmeti vermesi, transfer şirketlerinin online rezervasyon yapma gibi maddeleri kullanabilecekleri bir web siteleri olması müşterileri tarafından beğeni toplayacaktır. Ancak bunu başaramayarak interneti en kötü kullanan sektörde birinciliği taşıyorlar.
2 - Nakliyat
Nakliyat sektöründe genel olarak insanlar evden eve taşımacılık işlerini yaptırırken çevresinden duyduğu nakliye şirketini tercih ediyor. Ancak güzel tasarlanmış, içeriği bol hazırlanmış bir web sitesi ve sağlam bir SEO çalışması ile nakliye firmasının internet sitelerini üst sıralara çıkarabilmek mümkündür. Google’da arama yapıldığı zaman sizin çevrenizdeki insanlar sizin konum bilginizi de hızlıca görebilir ve sizi tek tuşla arayabilirler. Bunun gibi imkanların olmasına karşılık nakliyat sektörü interneti verimli kullanamayan ve en kötü kullanan sektörlerde öne çıkmış durumda.
İnternetten müşteri bulmak adına, Google Reklamlarına sektörel anlamda milyonlarca dolar kaynak harcanıyor. Bu yapılan reklam maliyetinin 5%'lik dilimi, altyapı ve sistem geliştirilmesine harcansa bile, sektörde çok büyük gelişimler olacak.

3 - Hizmet Sektörü

Hizmet sektörünün içerisine birçok sektörü dahil edebiliriz. Bu sektörün içerisinde temizlik firmaları, halı yıkama firmaları, tesisat işleri yapan firmalar, kuru temizleme firmaları vb. yerler kendi tanıtımını nerede yapacaklarını düşünüyorlar. Oysa ki internetin imkanlarından faydalansalar müşteri sayılarını arttıracaklarını bilmiyorlar. O yüzden biz Otalya Web Tasarım olarak hizmet sektöründeki firmalara profesyonelce hazırlanmış bir web site yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.

4 - İmalat - Üretim

İmalat sektöründe herhangi bir iş yapan birisi yaptığı ürünleri nerede pazarlayacağına karar veremiyor. Toptan satış yapmak için pazarda müşteri ararken kaybettiği vakit onun cebine zarar olarak giriyor. İmalat sektöründe bir web sitesine sahip olması o firmanın müşteri bulmasını kolaylaştıracaktır.

5 - Emlak & Gayrimenkul

Emlak ve gayrimenkul sektörü ile uğraşan kişiler genellikle sahibinden veya diğer emlak siteleri ile müşterilerinin artacağını düşünmektedirler. Buradaki düşünce yanlış. Arama motorlarında arama yapıldığında yakın çevrede sizin web sitenizi en üstte çıkarabilecek SEO çalışmaları yapılabiliyorken sahibinden vb. gibi siteleri kullanmak pek avantajlı değildir. 
Kendi işletmenize sahip olduğunuz gibi, kendi web sitenize de sahip olmanız sizce de daha avantajlı değil mi? Eğer cevabınız evet ise sizi de Antalya’daki web tasarım ofisimize bir çay içmeye bekliyoruz...

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz