2017 Web Tasarım Trendleri

|
2017 Web Tasarım Trendleri

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Bu yıl içerisinde yüzlerce projeye imza attık. Her projemizde müşterilerimizin isteklerinin daha fazlasını yapmak için Otalya ekibi olarak elimizden gelen çabayı gösterdik. Teslim ettiğimiz projelerin tamamından olumlu yorumlar aldık. Gelecek sene web tasarım konusunda bizleri ne gibi gelişmeler bekler bilemeyiz ama bugünkü yazımızda sizler için 2017 yılında web tasarımda trend hale gelen özellikleri sizlere aktarmak istedik.<br><br>

1- Tüm Platformlarla Uyumlu Web Site Tasarımı

2017 yılı web tasarım trendleri içerisinde hiç tereddüt etmeden ilk sıraya tüm platformlarla uyumlu web site tasarımını koyabiliriz. Çünkü günümüzde bilgisayarların yanı sıra akıllı telefon ve tablet kullanım oranının artışı ile birlikte web siteleri en çok taşınabilir cihazlar üzerinden ziyaretçi almaya başladı. Tüm platformlarla uyumlu web sitesi sayesinde akıllı telefon ve tabletlerin sınırlı ekran alanına uyumlu menü yerleştirmeleri sayesinde menüler arasında kolaylıkla gezinti sağlanabilir. Bunun yanında sayfalardaki içeriklerin net olarak görüntülenmesi sağlanır. Eskiden var olan bir web sitesini tüm platformlarla uyumlu hale getirmek veya yeni yapılacak olan web siteyi tüm platformlarla uyumlu olarak tasarlamak artık şart hale gelmiş durumdadır.

2- Google Maps Kullanımı

Eski web sitelerinde Google Maps kullanımı az sayıda iken artık web sitelerinde Google Maps kullanımı yazılı olmayan bir kural olarak zorunlu hale gelmiş durumda. Neden zorunlu hale geldiğini de biz şöyle açıklıyoruz. Artık herkes iş yerinin veya ofisinin bulunduğu şehrin dışında da hizmet vermeye başlamış durumda. Şehir dışından gelecek olan müşterileri ve misafirlerinin iş yerini bulmasını daha kolay hale getirecektir. Bir şirket veya kuruluş web sitesine sahip iseniz sitenize Google harita özelliğini web sitenizde kesinlikle kullanmalısınız.

3- Canlı Destek Kullanımı

Site içerisinde gezmekte olan ziyaretçiler, tıpkı mağazalardaki gibi bir müşteri temsilcisine ihtiyaç duymaktadır. Siteyi gezerken, markanın sunduğu ürün ya da hizmetleri incelerken, aklına gelen tüm soruları sorabileceği bir müşteri temsilcisinin olması, iletişimi ciddi şekilde güçlendirmekte ve dönüşüm ihtimalini yüksek oranda arttırmaktadır.

4- Web Sitelerinde Uygulama Butonlarının Kullanımı (Widget Kullanımı)

Web sitelerinde widget yani uygulama butonlarının kullanımı da çok eskiye dayanmamakla birlikte 2017 yılı içerisinde web tasarım trendleri arasına rahatlıkla koyabiliriz. Bu butonlar aracılığı ile web sitenizi ziyaret eden kişiler sizlere WhatsApp, Facebook Messenger, E-Mail vb. platformlar üzerinden hızlıca iletişim kurabilirler. İletişimin hızlı kurulması ziyaretçilerin marka ile web sitesi üzerinden iletişime geçmesine imkân veren fonksiyonel araçlardır. Biz bu butonların web sitelerinde mutlaka olması gereken bir fonksiyon olması gerektiği düşüncesindeyiz.

Bu Yazıyı Beğendiyseniz, Paylaşabilirsiniz